Amikor felújítást végzünk mindig érzékeny kérdés, hogy kinek a feladata a takarítás, na és persze milyen szintig. Összefoglaltuk, hogy mi várható el a vállalkozótól és a megrendelőtől ezen a téren.

 

Egy ritkán feszegetett témát fogunk most taglalni, ahol arról beszélünk, hogy kinek a feladata a takarítás egy felújítási projekt után. Sokszor megy ilyenkor a mutogatás, hiszen a megrendelő azt mondja, hogy „ennyi pénzért már takarítson is fel”, míg a vállalkozó, hogy ő bizonyos szolgáltatást jött nyújtani, nem pedig takarítani. Hol az igazság?

BÚTORSZERELÉS

A szerelés kosszal jár

Először is tisztázzuk: minden szerelés kosszal jár. Vegyük például a bútorszerelést. Rengeteg fúrás faragás, ami után biztos, hogy van mit feltakarítani. Na de ki takarítsa össze? Véleményünk szerint a vállalkozó feladata egy bizonyos szintig a takarítás. A szolgáltatásban egyértelműen szerepelnie kell, hogy ne teljes rendetlenséget hagyjon maga mögött, ez ugyanis minősíti a munkáját is. Megkérdeztük Csonka Balázst a butorszerelom.hu vezetőjét, hogy mit gondol erről.

 

„Természetesnek kell lennie, hogy feltakarítunk magunk után. Amikor az ügyfél megrendeli a szolgáltatásunkat ő egy végeredményt szeretne látni. Nem pedig mocskot.”

 

Van egy határ

Azonban fontos, hogy ne az adott szerelőtől várjuk el, hogy gyönyörűre suvickolja a munkaterületet. Az ő feladata, hogy az általa generált piszkot eltakarítsa, nem pedig az, hogy tökéletes rendet varázsoljon az építkezésen.

Százalékszámítás Kalkulátor

Persze erre is van megoldás, ilyenkor érdemes takarító cég szolgáltatását igénybe venni és lekerül ez a teher a vállunkról!

BÚTORSZERELŐ