Vásároltál már az IKEA-ban úgy, hogy a külső raktári részen keleltt átvenned? Ott már biztosan találkoztál a targoncákkal. Rendkívül hasznos termékek, nagyban megkönnyítik a nehéz áruk mozgatását. Cikkünkben jobban megismerheted, hogy mitől lesz jó egy targonca és miért van akkora jelentősége a logisztikában.

IKEA, JYSK, MÖMAX és szinte bármelyik bútormárkát felsorolhatnánk, nincs olyan, amely nem használ kézi raklapemelő targoncát a raktári mozgatáshoz. A kézi raklapemelő targoncák számos típusa létezik, ezek a leggyakoribbak: Klasszikus kézi palettázó, Csendes üzemű, Könnyebb kezellésű, Magasemeléses, Súlykijelzéssel rendelkező, Speciális környezetben használható és Speciális raktárok kezelése.

Választásunkat arra lapozzuk, hogy milyen környezetben dolgolzunk.

IKEA konyhabútor szerelésre van szükséged? Kattints!

Mitől lesz minőségi egy kézi raklapemelő targonca?

Számos technikai tényező alapján mondható ki egy targoncáról, hogy minőségi és megfelel majd elvárásainknak. A minőségi összeszerelés és anyagok használata egy elengedhetetlen nulladik lépés. Az ikercsapágy kiemelten fontos a pontos tehermozgatás érdekében és az ügyes manőverezés érdekében.

Szintén kiemelten érdemes odafigyleni a szeleprúdra. Ha ez nem elég masszív és jól állítható a hétköznapi működést jelentősen megnehezítheti.

A tolórudak masszív acél kialakítása mellett szintén nem mehetünk el, hiszen ennek minőségére minden pillanatban alapozunk.

Na és persze ott vannak az olyan apróságok, mint például a villákba ütött jelölések, amik sokkal könnyebb és kényelmesebb felhasználást biztosítanak.

Használt vagy új targonca?

A targoncák esetében sokszor a használt termék is igen jó állapotú, hiszen a masszív kialakításának köszönhetően maximum a kinézetben kell megalkudnunk, a minőségben nem. Persze ha új, ha használt feltétlen figyeljünk, hogy milyen márkát választunk, egyéb esetben a minőségi és könnyű felhasználásban gyorsan csalódhatunk.

Bútorszerelés Budapest