Eljött az ideje, hogy felkészüljünk a nyári szezonra és kertünk szórakozási lehetőségeit egy medencével bővítsük. Már csak az a nagy kérdés, hogy milyen medencére van szükségünk. Mekkora legyen, milyen anyaga? Milyen különböző víztisztítási funkciókkal kellene működnie? Ezekre a kérdésekre keressük a választ!

Egy nagy webáruházban, mint például a hawaj.hu számos különböző medence közül választhatunk, amikor a bőség zavarával találkozunk. Vajon milyen típusú medence legyen? Mondjuk egy beépített vagy egy olcsó felszíni medence? Ez és még sok más kérdés merülhet fel bennünk, ha medencét választunk. Íme három kritérium, amit érdemes mindenképp megvizsgálni mielőtt vásárlásba kezdünk.

1, Ásott vagy felszíni medence

Mindkettőnek megvan a maga előnye. Az ásott medencék nagyon időtállóak valamint valljuk be: kinézetileg verhetetlen, gyönyörű része lesz kertünknek.

A föld feletti medencék viszont jóval olcsóbb és kevésbé macerás opciók, így nem kell nagyobb költségekbe vernünk magunkat.

2, A medence mérete

Bizony már az elején érdemes átgondolni milyen méretű medencét szeretnénk. Átjönnek a gyerekek osztálytársai majd vagy csak a 3-4 tagú család fogja élvezni a csobbanásokat? Ennek megfelelően érdemes kiválasztani, hogy mekkora medencére csapunk le.

3, Medence formája

A medencék formája nem csak a vizuális látképet befolyásolja, de mellette a használhatóságra is hatással van.

Egy ovális medencét például könnyű körbejárni, a téglalap alakú már jó lehet akár úszásra is, míg vannak a valódi úszóknak kialakított verzió is.

Összefoglaló

Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy először is döntsük el milyen típusú medencét szeretnénk majd a méretét és a formáját. Természetesen még számos kérdést nem érintettük, mint például a szűrők, medence lépcsők, illetve egyéb kiegészítők. Járjunk el körültekintően, hogy ne érhessen minket meglepetés!