2022-ben konyhád átalakításán töröd a fejed? Ha igen, akkor nyilván keresed a legújabb trendeket, hogyan tud a leginkább modern, mégis hozzád igazodó kinézetet felvenni konyhád. Ehhez hoztunk most néhány tippet, ami igazán feldobhatja és egyedivé teheti konyhádat!

Bútorszerelő Budapest

KONYHAI TRENDEK 2022

A világjárvány óta a konyha nem csupán főzési hely. A szabadidőnket bent töltöttük új sütési ismeretek elsajátításával, a vacsoraasztal körüli játékokkal és legfőképpen a Zoom-hívásokkal! Ennek eredményeként az idei konyhai trendek arra az alapra épültek, hogy funkcionális, mégis barátságos teret hozzon létre, amely tele van karakterrel.

A praktikus és a szép közötti tökéletes egyensúly a játék neve, ezért nézzük meg közelebbről azokat a trendeket, amelyekkel ügyfeleink ezt a stílust alkalmazták:

Festett konyhák
Modernizált csapok
Integrált készülékek
Nyilatkozat Fények
Fogantyú nélküli szekrények
Rejtett kamra
Szomszédos háztartási helyiség
Kompakt kivitelek
Pops Of Color
Márványos felületek
Okos zónázás
Többcélú szigetek
Beépített bortároló

1. FESTETT KONYHÁK

2021-ben messze az egyik legnépszerűbb tervezési trend a festett konyha visszatérése volt, valószínűleg ez nem lesz másképp 2022-ben sem. Egy gyönyörű árnyalat megtalálásával kiléphetünk a mindenhol elérhető színek tömkelegéből.

 

2. MODERNIZÁLT CSAPOK

A csapok minden konyhában kötelezőek, de elmúltak azok az idők, amikor csak gyakorlati célokra szerelték fel őket. Napjainkban a csaptelepek kialakítása folyamatosan fejlődik, és nem csak látványos kiegészítést kínál a térhez, hanem innovatív funkciókat is.

IKEA konyha szerelés

3. INTEGRÁLT KÉSZÜLÉKEK

Elég szerencsések vagyunk, hogy elmerülhetünk egy olyan világban, amely tele van technológiával és kütyükkel, ezért természetesen durva lenne nem építeni néhányat a konyha kialakításába. De ahelyett, hogy a munkafelületeket telezsúfolná a készülékekkel, miért ne rejtheti el őket ügyesen a szekrényajtók mögé, vagy integrálná őket az egységeibe? Ez a módszer rendkívül népszerű választás ügyfeleink körében, szinte mindenki a készülékei köré szabja a tervezést.

4. KONYHASZIGET LÁMPÁK

2021 folyamán minden eddiginél több ügyfél épített be gyönyörű világítást konyhaszigetére, valódi fókuszpontot teremtve terüknek. Ez a dizájn tökéletes azok számára, akik egyszerű, minimalista konyhát szeretnének, de néhány finoman luxus funkcióval. A lámpatestek bármilyen színűek, anyagúak, méretűek vagy alakúak lehetnek, és könnyedén illeszkednek az Ön belső kialakításába.

5. KEZELÉS NÉLKÜLI SZEKRÉNYEK

Ami a konyhai stílust illeti, 2021-ben ügyfeleink közül sokan a kortárs, gördülékeny dizájnra összpontosítottak, így a fogantyú nélküli minták rendkívül keresett választássá váltak. Ezek lehetővé teszik, hogy a teljes hangsúly a szekrények részletezésére összpontosuljon, amelyeket aztán felszerelnek nyomószerkezettel vagy süllyesztett fogantyúkkal a könnyebb használat érdekében. Hasonlóan az összes elérhető konyhai termékcsaládhoz, a fogantyú nélküli szekrények is széles színválasztékban állnak rendelkezésre, hogy tökéletesen kiegészítsék belső kialakítását.

6. REJTETT KAMRA

Bár a kamra évszázadok óta népszerű otthoni kiegészítő, ma már nem az a helyzet, hogy egy egész szobát kell kiosztani. Ehelyett sok ügyfelünk ügyesen beépített egy kamraszekrényt magába a konyhába, így helyet takarít meg, miközben maximalizálja a rendszerezést. Ezzel az ételeket, szárított árukat, fűszereket és egyebeket szépen el lehet helyezni, miközben gondoskodik arról, hogy azok könnyen hozzáférhetők legyenek főzés közben.

7. MULTIFUNKCIÓS ELHELYEZÉS

Idén néhány ügyfelünkkel együtt dolgoztunk azon, hogy ne csak a konyhájukat, hanem a mosdójukat is átalakítsuk, modern dizájnt hozva létre, amely könnyedén átjárható a két tér között. A háztartási helyiség kiváló választás azoknak, akik nem akarnak értékes konyhai helyet feláldozni a terjedelmesebb készülékek elhelyezéséért.

8. KOMPAKT KIALAKÍTÁSOK

A kompakt konyha kialakítása általában magas fali egységekből, bőséges tárolóhelyiségből és világosabb színösszeállításból áll, amely visszaveri a fényt a helyiségben, így tágasabbnak tűnik.
Kompakt konyha tervezésekor ne féljen egy szigetet beépíteni a terébe.

9. VAD SZÍNEK

Míg a klasszikus semleges színséma mindig is népszerű lesz, sok ügyfelünk most a színpompásítások révén egy csipetnyi egyéniséget ad a designjához. A 60-30-10 színszabály érvényesül ebben a tervezési témában, mivel a konyhája 10%-án megjelenhet a választott élénk árnyalat (az kiemelő szín). Ez beépíthető a splashback, szigetajtók, lámpatestek és sok más típusú tartozék segítségével.
Az apró vibrálási árnyalatok választása ideális a konyhája jövőállóságának megteremtéséhez, mivel ha a jövőben úgy dönt, hogy megváltoztatja a hangsúlyos színt, akkor csak az utolsó simításokat kell cserélni, nem magát a konyhát.

10. MÁRVÁNYOZOTT FELÜLETEK

Az egyik konyhai trend, amely soha nem megy ki a divatból, a márvány felületek. Azonnali csúcsminőségű luxusérzetet kínáló márvány nemcsak gyönyörűen néz ki minden konyhában, hanem hosszú évekig tartós is marad, így ez a kiegészítő megtérülő befektetés. És bár a márványt leggyakrabban a munkafelületek anyagaként használják, a konyhában használható kiegészítők, padlóburkolatok és akár készülékek formájában is.

11. ZÓNÁK OKOS KIALAKÍTÁSA

Ha otthona nyitott elrendezésű, mint például a konyha, az étkező és a nappali egybeolvadt, akkor a zónázási trend elfogadása kiváló módja annak, hogy megbontsa az egyes terek rendeltetését. Ha helyesen csinálja, ez lehetővé teszi, hogy különböző tervezési koncepciókkal játszhasson, és egynél több belső témát építsen be a terébe.

12. TÖBBFUNKCIÓS MUNKASZIGET

A sziget mindig is keresett konyhai trend lesz, így nem meglepő, hogy 2021-ben szinte minden ügyfelünk beépítette ezt a funkciót a dizájnjába. Bár a múltban a szigetet csak munkalapok céljára használták, ma már számos mód kínálkozik a funkcionalitás maximalizálására. Konyhaszigetük megtervezésekor ügyfeleink beépített rejtett tárolóval, borhűtővel, indukciós főzőlappal és még sok mással rendelkeznek. Egyedi szigeteket is kifejlesztettünk, amelyek egyik oldalán szekrények, a másikon pihenősarok található, így tökéletes többcélú megoldást kínálnak!

13. FELSZERELT BORTÁROLÓ

2021 utolsó trendje a luxus kiegészítő. Mivel ma már több időt töltünk otthon, ügyfeleink a kisebb, kívánatosabb vonásokba fektetnek be, idén pedig messze a legnépszerűbb az integrált bortároló, különösen a kábelesek.

Amennyiben konyhád szereléséhez szakemberre lenne szükséged, keresd a butorszerelom.hu csapatát.