Az újgenerációs ajtók belső alumínium váza nagyobb szilárdságot ad az ajtószárnyaknak, ezáltal lehetőséget ad az atipikus méretek és a különféle változatú felületek megvalósítására.

Például a MASTER ajtók is modern alumíniumvázzal rendelkeznek. Belső merevítőkkel megerősített vázszerkezetük lehetővé teszi az ajtószárny valóban maximális méretre növelését. „A MASTER ajtók maximális szélessége 125 centiméter, magasságuk pedig nyíló kivitel esetén akár 3,7 méter is lehet. Ráadásul szemöldökfa nélkül is beépíthetők az ajtótokba, így akár a padlótól egészen a mennyezetig is érhetnek”, magyarázza Petr Paksi, a design ajtórendszereket és prémium ajtókat gyártó cseh JAP FUTURE vállalat kereskedelmi igazgatója.

master-ajto-femlaminalt

MASTER ajtó fémlaminált felülettel, szemöldökfa nélküli kivitel

A MASTER ajtók azonban nem csupán maxi méretüket, de a felületük szinte korlátlan variálhatóságát is az alumínium vázszerkezetnek köszönhetik. „A MASTER ajtók legnépszerűbb látványanyaga a dizájnosan tiszta üveg, amely számtalanféle színre, többek között fémes árnyalatúra is festethető. Azonban fafurnérral, élethű kő- vagy fémutánzatú laminálással, tükörrel, valamint MDF -lappal is készülhetnek, amelyre bármilyen simítóvakolat vagy tapéta felvihető. Az ajtók így tökéletesen összeolvadhatnak a szomszédos fallal ” – teszi hozzá Petr Paksi. A különböző felületi anyagok és azok színváltozatai vízszintesen és függőlegesen is kombinálhatók, az ajtószárny oldalaira pedig más-más anyag is választható.

fa- és kőfurnér kombináció a MASTER ajtó felületén

fa- és kőfurnér kombináció a MASTER ajtó felületén

A trend nyertese? A látható tok nélküli ajtó!

Hagyja az ajtó egyedi megjelenését valóban teljes mértékben kiemelkedni, és engedje az ajtót harmonikusan a falba simulni, ahol senkit nem fog zavarni. A látható tokborítást egyáltalán nem igénylő AKTIVE rejtett tokba ültetett ajtószárny ezt a hatást eredményezi. „Az AKTIVE rejtett tok a falnyílás szélét képezi, így bevonható a válaszfal felületkezelésével, például festékkel vagy tapétával. A becsukott ajtót nézve egy olyan elegáns vonalú, teljesen tiszta átjáró jelenik meg előttünk, melyen csupán az ajtószárny látható. Ráadásul nagy előnye, hogy a rejtett ajtótok falazott és gipszkarton válaszfalak esetén is alkalmazható” – mondja róla Petr Paksi, a design ajtórendszereket gyártó cseh JAP FUTURE vállalat kereskedelmi igazgatója. Az AKTIVE rejtett ajtótoknak abban az esetben is nagy hasznát veszi, ha egy helyiségben úgy szeretne egymás mellé két ajtót elhelyezni, hogy azok ellentétes irányba nyíljanak. Azok az AKTIVE rejtett ajtótoknak köszönhetően a nézeti oldalról mindig elegáns síkot fognak alkotni.

www.japhu.hu