Bútorszerelőkként átlagosan havi 2-3 konyhabútort szerelünk össze vásárlóinknak, így gondoltunk hasznos lehet olyan cikk, hogy a valóságban, átlagosan mennyibe kerül ma egy IKEA konyhát megvásárolni.

Bizonyára jó nézni a reklámokat, hogy mindössze ennyibe kerül egy új konyha. Azonban sok olyan részlet később derül ki, amivel nem számoltunk, hacsak nem rendeztünk már be jó pár konyhát. Ilyenek lehetnek a kiegészítők, takaróelemek, háztartási gépek stb. Bútorszerelőként rengeteg sztorit hallunk IKEA konyhabútor szerelés közben

Ezek drágítanak a legtöbbet a konyhádon

Talán egy érdekes kérdés lehet, hogy mik azok a tényezők, amiktől szinte láthatatlanuk óriásit nő a konyhánk ára.

Takarólapok: Nagyon drágák, ráadásul sokszor olyan helyekre is veszünk, amely nem indokolt. (befogsz valaha nézni abba a sarokba, hogy ott bármit takarni kelljen? Komolyan?)

Fogantyúk: Rengeteg különböző fogantyú közül válogathatunk, viszont egy stílusosabb darab már 2-3 ezer forintba is kerülhet, így hirtelen több tízezer forinttal lesz több a konyha végösszege.

Forgópolc: A sarokszekrényeknél a forgópolc nagyon menő! Tényleg kihasználod?

Tehát a tudatosság nagyon sokat segít, hogy egy szép, de költségekben is vállalható konyhánk legyen. Természetesen az is igaz, hogy sokszor egy egyedi fogantyútól vagy munkalaptól lesz szép a konyhánk, így ez természetesen ízlés kérdése, ez inkább csak figyelem felhívás volt, hogy ezekre érdemes figyelni!

Árajánlatot kérek IKEA konyha összeszereléséhez

Ennyi kerül átlagosan egy IKEA konyha 2021-ben

Jöjjön a lényeg: mekkora átlag költségű konyhákat szerelünk? Ahogy korábban is említettük havi kb. 3-4 IKEA konyhát biztos szerelünk, így mi ebből indulunk ki. Egyáltalán nem egy reprezentatív felmérésről van szó, inkább csak távpont.

Megnéztük az elmúlt hónapokat és átlagosan 600.000-700.000 Ft közötti konyhákat szereltünk. Itt természetesen a konyha mérete sokat változtat a dolgokat, hány munkalapra van szükség stb. Viszont ebbe átlagosan azt mondhatjuk, hogy a háztartási gépek nincsenek benne, tehát ha csak egy sütővel, főzőlappal és mosogatógéppel számolunk, minimum 300.000-400.000 Ft plusszal kell számolnunk.

Érdemes az IKEA konyhabútorok szerelését szakértőre bízni, hogy egy ekkora (vagy éppen bármekkora) költségű konyhánk ne csak lapraszerelve, de a gyakorlatban, felépítve is szép legyen.

Árajánlatot kérek IKEA konyha összeszereléséhez