A bútor összeszerelés soha nem volt egyszerű feladat. Nagyon eltérő lehet, hogy hogyan kell, és hogyan érdemes különféle bútorokat összeszerelni. Egyáltalán, melyik bútor összerakása könnyű, és melyik bútor összeszerelése nehéz? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Milyen nappali bútorokat lehet összeszerelni?

A kérdés az alábbi: hogyan tér el a bútorok kialakításának, és konstrukciójának a függvényében, hogy azokat hogyan kell összeszerelni? Lássuk!

Sarok kialakítás

A sarok formára kialakított kanapék összeszerelése a legegyszerűbb feladat. Miért? Azért, mert ezeket a gyártók is így készítik el. Nincs más dolgunk, mint az oldalsó ottománt oda passzintani a megfelelő helyre. Ez persze még viszonylag egyszerű feladat, azonban ne gondoljuk azt, hogy egy laikus könnyedén megbirkózik vele. Valójában komplett, külön személyzetet alkalmaznak arra, hogy a kanapékat és ülőgarnitúrákat összeszereljék.

U forma

Az U formában gyártott ülőgarnitúrák  egyik legnagyobb előnye, hogy könnyedén szerelhetők. Lényegében ugyanaz a metodika érvényes, mint a sarokkanapék esetén, hiszen az összeszerelendő elemek ugyanazok: van egy alaprész, valamint van két ottomán. A plusz nehézséget az jelenti, hogy az elem több darabból áll össze.

Ágyazható kanapék

A kiágyazható konstrukciójú kanapék nem szerelhetők olyan könnyen. Mi ennek az oka? Az, hogy ezek jóval összetettebbek kialakításukat tekintve, mint a nem ágyazható darabok. Miért? Azért, mert ággyá formálhatók, így a mechanikai szerkezet kialakítása is teljesen más.

Nagyméretű kanapék

A nagyobb méretű kanapék szerelése soha nem volt igazán egyszerű feladat. Hiszen, gondoljunk csak bele, hogy egy nagyobb darabot csak jóval nagyobb izomerő árán tudunk odébb mozdítani. Ezért mondható el az, hogy a nagyméretű kanapék összeszerelése csak és kizárólag egy profi, szakértő csapat által lehetséges.

Konklúzió

A bútorszerelés talán kissé lenézett szakmának számít manapság. Ennek ellenére elmondható, hogy szakképzett munkaerőt igényel, és ha nem jól csinálják, akkor rengeteg pénzünkbe kerülhet az, hogy esetleg kárt okozunk a bútorban.

Ezért, mindig gondolkozzunk el azon, hogy szakképzett munkaerőre bízzuk a bútorszerelési munkákat. Higgyük el, megéri rászánni azt a pár tízezer forintot, hiszen így időt is könnyedén spórolhatunk meg, valamint kockázatot.

Bútorszerelő