Ennyi? Miért ilyen sok? Vagy ez éppen kevés? Természetesen ismét nagyban függ, hogy mit, mihez hasonlítunk, de segítünk megítélni, hogy mi az, ami már sok és mi az még az elfogadható árajánlat, ha bútorszerelést kértünk.

Álmaink bútorainak megvétele után két nehézség áll még előttünk:

1: Meg kell oldalunk a házhozszállítást. Erre igénybe vehetjük a cég szolgáltatásait ahonnan a bútort vásároltuk, saját autóval is haza szállíthatjuk vagy éppen nagyobb bútorok esetén furgont bérelhetünk. Választásunk legfőképp a csomagok nagyságától kell hogy függjön.

2: Összekell szerelni a bútorokat. A legtöbb embernek a tudása, tapasztalata, „1000 mester” képessége vagy éppen az eszközei hiányoznak ahhoz, hogy a bútorokat összeszerelje. Szerencsére számos bútorszerelő szakember van a piacon, már csak az a kérdés, hogy vajon melyik, mennyibe kerül.

Mitől függ egy bútorszerelés ára?

Talán laikusként meg sem tudjuk ítélni, hogy miért kerül X vagy XY összegbe egy bútorszerelés. Ennek az oka, hogy nem tudjuk hány embert kell megfizetni azért a szerelésért, milyen extra eszközökre van hozzá szükség. Közel sem mindig egy csavarhúzó és fúró szükséges ezekhez a szerelésekhez, hanem több tízezer forintos, profi eszközök. Amelyek kopnak és idővel e miatt újat szükséges vásárolni. Illetve még egy egyáltalán el nem hanyagolható dolog: az idő. Ha egy komplett konyhabútort szeretnénk össze szerelni, az több napba telhet 12 órás munkával. Ezt az időt meg kell fizetni.

Mennyibe kerül bútortípustól az összeszerelés?

Nézzünk konkrét számokat, hogy kiderüljön, mennyibe kerül ténylegesen egy bútorszerelés. Az összegeket szándékosan egy –tól, -ig intervallumban adtuk meg, mert az előző részben tárgyalt részletek még erőseb befolyásolják, hogy mi lesz a végleges összeg.

Konyhabútor összeszerelés: 100.000 – 200.000 Ft (beleértve a beépítendő termékek szerelését is, mint sütő, főzőlap, hűtő stb.)

Irodai bútorok: 5.000 – 10.000 Ft

Komódok, ágyak: 5.000-15.000 Ft

Hálószobaszekrények: 10.000 – 20.000 Ft

Előszobabútorok: 5.000 – 15.000 Ft

Részletes árlista

A bútorszerelés szakemberei korrekt árváson belül mozognak, azonban érdemes egy a régóta piacon, megbízható szakembert választani. Ne felejtsük, nem mindig a legolcsóbb megoldás a legjobb.

Megbízható bútorszerelés