Azt gondolod, hogy csak a bútorszerelés közben tudsz hibákat elkövetni? Nem! A legtöbb hiba a bútorszerelésben a felkészületlenségből ered, amelyeket könnyedén kivédhetsz.

Tudjuk jól, hogy miután sikerült megvásárolni új bútorunkat, mihamarabb szeretnénk azt használni, összeszerelni. A kapkodás viszont ritkán hoz megfelelő eredményt. Számtalan hívást kapunk azzal, hogy „eltérnek a fiókok”, „félig sikerült összeszerelni, de..” és társai. Mint kiderül, nem figyeltünk néhány olyan elemre, amelyekkel a hibát könnyedén kivédhettük volna. íme 5 előkészülethez tartozó tanács, amellyel a bútorszerelés egyszerűbbé válik!

BÚTORSZERELÉS

 

1, Nincsenek eszközeid

A bútorszereléshez számos különböző eszközre van szükségünk. Sokszor nem elég egy kalapács, fúró és egy csavarhúzó. Mindenképp gondold át, hogy milyen eszközök szükségesek a terméked összeállításához, így elkerülheted, hogy másnapig a darabok között kelljen lépkedned.

2, Nem olvasod el az összeszerelési útmutatót

Gondoltad volna, hogy mi, szakemberekként is elolvassuk? Igen, az IKEA konyhaszerelés során az alapszekrények összeszerelését már a 100. szerelés után nem kell néznünk, de valószínűleg Neked ehhez nincs meg a tapasztalatod. Egyéb esetben viszont mi is nézzük. Egy hiba rengeteg bosszúságba és pénzbe kerülhet. Ne kövesd el a hibát, hogy annyira bízol magadban!

3, Védőeszköz nélkül esel neki

Bútorszereléshez minek bármi védőfelszerelés? Mondhatnád… Szívesen megmutatjuk, hogy hány karcolás és vágás van a kezünkön a sok kartonok által okozott sérülés miatt. Legyen rajtad legalább egy kesztyű, zárt cipő és ezzel elkerülheted a balesetit.

4, Mindent egyedül akarsz csinálni

220 cm-es fürdőszobai szekrény? Mi az neked? Tudjuk, hogy erős vagy, de ne most és ne ezzel bizonyítsd. Kérj segítséget a felállításban, mert a termék, Te, vagy akár mindkettőtöknek baja eshet.

5, Nem rendeltetésszerűen használod

Felszereltél egy szuper polcot? Ügyes vagy! Figyeltél rá, hogy milyen csavart használsz hozzá? Mert, ha egy 10 kg-os terhelésű polcra 20 kg-ot raksz, akkor nem jársz túl jól. Sokszor egy-egy erősebb csavarral megoldható a teherbírás növelése, ne hagyd ki ezt a lépést!

 

Nem szeretnél szenvedni a bútorszereléssel? Akkor hívj megbízható bútorszerelőt!

 

Ingyenes online játékok: megegyet.hu