A konyha szerelés túlmutat egy átlagos bútorszerelésen. Rengeteg eszköz és precizitás szükséges ahhoz, hogy végül összeálljon és tökéletes legyen. Mitől lesz tökéletes, mi az amit nem tudunk esetleg szakember nélkül megcsinálni? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána!

Konyhánk valószínűleg az egyik legdrágább része a lakásnak. Célunk, hogy tartós és sokáig szép legyen, hiszen akár évtizedekig is számítunk rá. Ezért is különösen fontos, hogy a szerelése során ne okozzunk károkat és minden a lehető legszebben nézzen ki.

Bútorszerelés

Sokan vágnak nekik saját maguk

Sokan a konyha szerelésére ugyanúgy gondolnak, mint bármi más szekrényre. Nem lehet sokkal bonyolultabb, ugyanúgy lapraszerelt termékekről van szó, nem igaz? Alapvetően igen, viszont még is ennél sokkal bonyolultabb. Az összetettség nem az alap bútorok összeszerelésével kezdődik, hanem utána.

A munkalapról külön érdemes megemlékezni

A konyhánk egyik legfontosabb eleme a munkalap lesz. Ez viszont általában minimum egy két méteres tömör anyag, amelyet vágni is kell, illetve illeszteni. Ehhez nem is akármilyen eszközök kellenek ahhoz, hogy tényleg szép legyen. Az átlagember eszköztárába ezek nem találhatóak meg.

Bútorszerelő

Szekrény vágás, csövek, fények

Rengeteg apróság van, amihez nem elég egyszerű bútorszerelési készségek. Az esetek többségében a szekrények hátuljából vágni kell, a vízvezetékeket bekötni, illetve a csap sem kerül oda magától. Különböző világítások és eszközök bekötése (sütő, főzőlap) pedig szintén különleges tudást igényel.

Ahogy látható számos különböző ponton sülhet el rosszul a konyhánk megépítése, így érdemes szakemberre bízni!

IKEA konyhabútor szerelés