A fa bútorok előnyei

Ha vannak olyan bútorok, melyek soha sem fognak kimenni a divatból, akkor ezek határozottan a fa bútorok.

A fa bútorok hangulata különleges: otthonos, természetközeli, harmonikus és barátságos. Ennek köszönhetően bármely lakberendezési stílushoz tökéletesen passzolnak: a klasszikus terekhez éppúgy, ahogyan az egészen modern stílusú enteriőrökhöz.

Hála a különböző anyagtípusoknak és a pácoknak egészen gazdag színvilágban is beszerezhetők a bordó rózsafától kezdve, a világos tölgyön keresztül, egészen az élénk sárga fenyőig. Mindegy, hogy a sötétebb, vagy a világosabb tónusú bútorokat kedveli-e jobban, a fa bútorok között egészen biztosan talál ízléséhez igazodó darabot.

BÚTORSZERELÉS

A szépen kirajzolódó erezetnek hála pedig még dekoráció nélkül is kifogástalan kiegészítői lehetnek a lakásnak. (Egy a fa mintázatot lágyan visszaadó dohányzóasztalt kár és felesleges például terítővel vagy zsúfolt dekorációval eltakarni.)

A fa bútorok emellett rendkívül strapabíróak, ennek hála, egy ilyen bútor időtálló befektetésként szolgálhat, hosszú éveken, akár évtizedeken át díszítve a lakás legkülönfélébb tereit.

A fa bútorokon, különösen a gazdag erezetű darabokon, kevésbé látszódnak meg a kisebb kopások, karcolások, sőt, sok esetben egy kis kopás a fa dohányzóasztalon még akár plusz esztétikumként is szolgálhat, nemesítve a bútort.

 

A fa bútorok közötti különbségek

Fa bútorokról beszélve megkülönböztethetünk egymástól tömörfa és nem tömörfa bútorokat, valamint keményfa és puhafa bútorokat.

A tömörfa bútorok jellemzői, hogy ezen bútoroknak valamennyi eleme fából készült, így ezekben a bútorokban a legtöbbször nem találhatók meg csavarok, ahogyan ragasztó sem.
Előnye ennek, hogy sok esetben masszívabbak, mint a nem tömör társaik. Hátrányuk, hogy nehezebben szállíthatóak és körülményesebb a javításuk, javíttatásuk is.

A fa bútorok között emellett megkülönböztethetünk keményfa- és puhafa bútorokat. A keményfák közé tartoznak a lombhullató fákból készített bútorok, ilyen például a tölgy, vagy a juhar, míg a puhafák közé tartoznak az örökzöldekből (cédrusból, vagy fenyőből) készült bútorok.

A keményfa és puhafa bútorok közötti különbség az elnevezésükből értelemszerűen adódik: a puhafa bútorok puhábbak, kevésbé kemények és kevésbé strapabíróak, mint keményebb társaik.

 

Legyen azonban szó kemény-, vagy puhafából készített bútorról mindkettőre igaz, hogy az egyéb anyagokból készült bútorokhoz képest masszívabbak, esztétikumuk pedig vitathatatlan.

KONYHABÚTOR ÖSSZSZERELÉS